Heb je al lang de wens om cello te leren spelen?

Speel je al cello, heb je geen les meer, maar wil je je techniek weer eens ophalen?

Is je techniek wel goed, maar wil je graag met meer muzikaal begrip spelen?

Wil je hulp bij het instuderen van moeilijke orkestpartijen?

Of wil je juist alleen maar Bach suites spelen?

Dan moet je zeker verder lezen!

Al meer dan 20 jaar geef ik met veel plezier en passie les aan cellisten in de leeftijd van 8 tot 80, op alle niveaus, van totale beginner tot professional.

Een aantal punten die mijn lessen typeren:

Tijdens mijn lessen maak ik gebruik van verschillende methodes. Ik maak bij iedere leerling een individuele keuze, afhankelijk van de smaak van de leerling en van wat de leerling op dat moment nodig heeft.

Voor het allereerste begin heb ik mijn eigen methode ontwikkeld, aangezien, naar mijn mening, alle bestaande methodes in het begin veel te snel gaan.

Tijdens de lessen werken we aan een goede, ontspannen houding, techniek en klankvorming; en vanaf een bepaald niveau probeer ik de leerling zelfstandig vingerzettingen en streken te leren zetten en werken we aan repertoire- en stijlkennis. Ter ondersteuning van de muziek die we spelen wordt er ook  naar muziektheorie gekeken.

Ik probeer niet alle oplossingen voor te kauwen, maar door het stellen van vragen, leerlingen zelf te laten ontdekken wat ze anders zouden kunnen doen. Zo leren ze goed luisteren naar wat ze doen, en kunnen ze zich thuis zelf verder helpen in de tijd tot de volgende les.

Ik vind het een uitdaging om iemand die een technisch probleem heeft, te helpen dit op te lossen. Soms ligt een oplossing heel erg voor de hand, soms moeten er echter verschillende manieren uitgeprobeerd worden en kijk ik samen met de leerling wat voor hem/haar het beste werkt.

Techniek vind ik een heel belangrijk onderdeel van het cellospelen, maar is niet het doel. Techniek is slechts een middel om te komen bij het uiteindelijke doel: muziek maken!

Voor diegenen die graag wat meer over barokinterpretatie willen weten, geef ik ook lessen barokcello. Dit kan tot in zekere mate op een moderne cello. Wil je echt alles voelen, dan is een barokcello en dito stok onontbeerlijk.

Ik ben lid van de ESTA (European String Teachers Association) en volg regelmatig hun nascholingen om nieuwe ideeën op te doen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met me op voor een proefles.

Lessen worden gegeven in Utrecht Oost, op een steenworp afstand van het Wilhelminapark en op 200 meter lopen van een bushalte; tevens is er (betaalde) parkeergelegenheid voor de deur. N.B. i.v.m. de reconstructie van de Nachtegaal- en Burgemeester Reigerstraat is de bushalte tijdelijk opgeheven. Er zijn twee opties: stukje lopen of van bus wisselen.

Lesdagen: maandag t/m woensdag.

Een proefles kost 15€; dit bedrag wordt kwijtgescholden als je besluit bij mij les te nemen.

Aanbevelingen van leerlingen lees je hier.