Flesjes Spiccato

Spiccato (opgericht in 2012) is een amateur cello-ensemble in Amersfoort en staat sinds eind 2016 onder leiding van celliste Elske Tinbergen.

Spiccato speelt meerstemmige cellomuziek: deels originele muziek voor cello ensemble, deels muziek die, o.a. door de dirigente, speciaal gearrangeerd is voor deze combinatie. Het repertoire is zeer divers: van Renaissance tot modern klassiek en van volksmuziek en tango tot de Beatles.

Het ensemble staat open voor cellisten met minimaal een gemiddeld niveau. D.w.z.: het is nodig dat je de eerste vier posities goed beheerst en daarnaast minstens enige ervaring hebt in samenspel. Het beheersen van de tenorsleutel, hogere posities en eventueel zelfs de duimpositie is een pré.

Er wordt van je verwacht dat je thuis de stukken studeert, zodat er tijdens de repetities gewerkt kan worden aan de muziek en het plezier van het samenspelen.

Repetities vinden plaats op dinsdag, 1x per 14 dagen, in Amersfoort, van 20.00-22.00 uur (inclusief korte pauze). We repeteren in de Prins Willem Alexanderschool, Weberstraat 5, vlak bij de A28.

Spiccato treedt één tot twee maal per jaar op.

Mocht je interesse hebben om mee te komen spelen, neem dan gerust contact met me op.

Zie voor verdere info ook: www.huismuziekamersfoort.nl