5 cellisten

Aanbevelingen van leerlingen:

“Elske is een enthousiaste cellolerares die gemakkelijk communiceert. Zij laat duidelijk weten wat verbeterd moet worden aan houding, speelstijl en gebruik van de spieren. Een compliment op het goede moment en duidelijkheid over waar vooruitgang is te boeken. In het omgaan met huiswerk laat ze de leerling zo vrij mogelijk, erg fijn als er een keer niet veel van studeren is gekomen. De lesafspraken zijn betrouwbaar en soepel te verzetten als dat nodig is. Een aangename en kundige lerares.” (Jan)

“Elske is een bevlogen cellodocente. Als leerling merk je dat zij plezier heeft in lesgeven. Zij is vrolijk en de sfeer tijdens de les is ontspannen maar serieus. Voor technische problemen zoekt en vindt zij een oplossing. Daarbij krijgt het muzikale aspect ook alle aandacht. Ik kan de cellolessen van Elske van harte aanbevelen voor jong en oud.” (Liesbeth)

“Elske is een enthousiaste en muzikale celliste die met veel passie haar lessen heeft. Naast techniek heeft ze veel aandacht voor het muzikale geheel en vooral: het toveren op je instrument! Een hele waardevolle input altijd weer, nadat ik op les ben geweest. In het maken van afspraken is ze erg flexibel en makkelijk.” (Lydia)

“Elske treft precies de goede balans tussen aanmoediging en opbouwende kritiek. Ik heb ontzettend veel bij haar geleerd.” (Rianne)

“Hallo! Ik ben Lisanne en ben 15 jaar oud. Ik speel al ongeveer 5 jaar cello en heb 3 jaar celloles van Elske. Ik speel ook in een orkest en als er lastige partijen zijn dan helpt Elske me er altijd bij, dat is altijd heel handig! De cellolessen met Elske zijn altijd heel leuk en gezellig.” (Lisanne)

“Tijdens Elske’s lessen staat het maken van muziek centraal. Als je een andere interpretatie hebt over een bepaald stuk, is dat helemaal oké, zolang je er zelf maar volledig achter staat en de boodschap duidelijk overbrengt. De prettige sfeer en muzikale uitdaging kenmerken de lessen.” (Gerrieke)

“Na ruim 30 jaar ervaring in cellospelen in een amateur-symfonie-orkest kwam ik met mijn barokcello bij Elske terecht: wat ik bij haar leerde -en nog leer- was voor mij een ware onthulling. In haar lessen ging ik pas echt iets begrijpen van het diepere wezen van de muziek en de cellotechische middelen om die muziek uit te drukken. Sindsdien streef ik een veel rijkere klank na en een veel betere muzikale expressie, en waar dat lukt geeft mij dat heel veel muzikale voldoening. Het sjouwen van mijn zware cellokist over straat en in trein en bus -ik woon buiten Utrecht- heb ik graag over voor lessen die mij zoveel opleveren.”  (Roel)